La Traviata

Datum: 
20/12/2018

Se tillsammans med Malmö Operas Vänner La Traviata torsdag 20 december 2018 kl 19.00

Verdis La traviata tillhör milstolparna inom operarepertoaren. Musiken är fullspäckad med fantastiska melodier i ett mästerligt musikdramatiskt verk. En opera om kärlek och svek, fördomar och tolerans. Världssopranen Patricia Petibon gör här rolldebut som Violetta.

Violetta Valéry är prostituerad med rika män som kunder. Men kan fester med alkohol och sex hålla tomheten borta? När Alfredo Germont kommer in i Violettas liv blir han svaret på hennes drömmar om kärlek och respekt. Men Violetta lider av en svår sjukdom som gör henne allt svagare. Dessutom hinner det förflutna ikapp henne och hon tvingas offra sin kärlek för att rädda familjen Germonts rykte.

Världssopranen Patricia Petibon gör rolldebut som Violetta och alternerar med Rebecca Nelsen som häromåret gjorde succé som Susanna i Figaros bröllop. För regin står Olivier Py, chef för festivalen i Avignon. På dirigentpulten alternerar venezuelanske Rafael Payare som lagt världen för sina fötter och det eftertraktade finländska stjärnskottet Dalia Stasevska.