Lasse Walldov föreläser om Matilda – the musical

Datum: 
18/02/2019

Matilda – the musical är en ”familjemusikal” om en begåvad och missförstådd liten skolflicka, som fick sin bejublade London-premiär 2011, och som mottogs lika framgångsrikt på Broadway två år senare. Den är baserad på en bok av den högt älskade Roald Dahl, vars fantasifulla och lite bisarra verk varit underlag för ytterligare ett par musikaler.

Lasse Walldov kommer att presentera en historik om hur även andra barnböcker inspirerat till ett flertal musikaler med start 1902, när L. Frank Baums berättelser om The Wizard of Oz blev en gigantisk succé i New York. Andra författare som Lasse kommer att nämna är Charles Dickens, Lewis Carroll, J. M. Barrie, Ian Fleming och P. L. Travers – samtliga ansvariga för böcker som blivit begåvat tonsatta för musikteater och film.

Vidare kommer vi att få åka med på en liten resa som berättar hur sjungande barnskådespelare tilldelats mer eller mindre stora roller, alltifrån Mozarts Trollflöjten på 1700-talet, fram till ”Matilda”. Som vanligt kommer det att spelas upp många roliga, udda och överraskande musikillustrationer från Lasses och hans makes skivsamling.

Föredraget är i Malmö Operas Vänners regi och hålls i Malmö OperaGrill måndagen den 18 februari kl 18. Ingen föranmälan krävs och föredraget är gratis.