Mathilda The Musical

Datum: 
21/03/2019

Se tillsammans med Malmö Operas Vänner Mathilda The Musical, torsdag 21 mars 2019 kl 19.00

West-End-succén Matilda the Musical är baserad på en berömd barnbok av Roald Dahl. Musikalen fick inte mindre än 7 Olivier Awards 2012 vilket då var världsrekord! I Malmö Operas version medverkar en mängd barn som just nu utblidas i sång, dans och skådespeleri på vår Matildaskola. Bokslukaren Matildas vän, den snälla bibliotekarien Mrs Phelps, spelas av Marianne Mörck.

Matilda är en exceptionellt intelligent flicka som älskar böcker! Hennes föräldrar, som bara tittar TV, tycker att hon är konstig. Matilda läser allt hon kommer över och får en vän i bibliotekarien mrs Phelps.

När Matilda börjar skolan får hon en snäll fröken, miss Honey, som förstår Matildas unika begåvning. På skolan finns också den skrämmande rektorn miss Trunchbull, tidigare olympisk mästare i släggkastning...

Böckernas värld hjälper Matilda till en början, men när hon blir konfronterad med orättvisor både hemma och i skolan bestämmer hon sig för att inte finna sig i det! I samma veva inser Matilda att hon har övernaturliga krafter och att hennes fantasier får fäste i verkligheten...

Matilda the Musical är baserad på en barnbok av den berömda författaren Roald Dahl, skaparen av nutida sagor där barnen tar makten över sina liv. Tonsättaren och komikern Tim Minchin har skrivit den medryckande musiken och de klipska sångtexterna. Vår chefregissör och dramaturg Elisabeth Linton regisserar en stor barnensemble som får göra revolution mot de vuxna artisternas rollgestalter.