Musikalkurs våren 2018 med Lasse Walldov!

Datum: 
10/11/2017

Musikalkurs våren 2018 med Lasse Walldov!Under sju tisdagar vintern/våren 2018 kommer Lasse Walldov att än en gång leda MusikalCirklar. 

Tanken med Cirkeln är att introducera deltagarna för nya infallsvinklar och massor av kunskap kring musikalernas färgstarka värld. Det hela kommer att koncentreras kring verk ämnade för Broadway, Londons West End och Hollywood, samt de kompositörer och artister som medverkat till musikalens utveckling genom snart ett och ett halvt sekel. Det blir inte fråga om ett traditionellt linjärt historiskt berättande, utan snarare informativa nedslag på sju olika ämnen – ibland originella och möjligen helt okända för vissa. Ambitionen är att deltagarna ska få lära något nytt och spännande vid varje träff .

Naturligtvis kommer Lasse att spela upp massor av noga utvalda musikexempel från sin kompletta samling av musikaler på skiva, samt - som alltid tidigare - även visa upp foton, programblad och annan memorabilia från sitt arkiv.

Bland de ämnen som Lasse just nu arbetar med inför starten i januari finns: Broadway-kompositörer i London / Allt om Bock & Harnick - herrarna bakom Spelman på taket / Disney-imperiet som musikalmakare / 5 mästerverk som aldrig spelats i Sverige / TV-musikaler av de stora tonsättarna, o s v. 

Det är kanske värt att åter påpeka att Lasse har undervisat i ämnet musikalhistoria i snart 30 år på diverse teaterskolor . I denna funktion håller han fortfarande låda varje vecka på Musikteaterskolan i Bjärnum. Han är m a o en genuin musikalnörd!

Musikalkursen hålls 7 tisdagkvällar kl 19.00 – 21.30  i Malmö Operas konferensrum med ingång från sceningången: 16/1, 13/2, 13/3, 10/4, 3/5 (OBS torsdag), 22/5 och 12/6.  Pris 900 kr/person. För att vara säker på att få plats anmäl er redan nu till operavannerna@gmail.com eller telefon till Gunilla 0703-509 513.