Den flygande Holländaren

Datum: 
08/02/2019

Se tillsammans med Malmö Operas Vänner Den flygande Holländaren fredag 8 februari 2019 kl 19.00

En holländsk sjökapten har förbannat Gud under en storm. Som straff får han segla sitt skepp i evig tid. Hans enda räddning är att hitta en kvinna som är honom trogen in i döden. Vart sjunde år får han gå iland för att söka henne. Richard Wagners opera bjuder på stormiga känslor och oemotståndligt gripande musik!

Kaptensdottern Senta är besatt av legenden om den flygande holländaren och vill bli kvinnan som räddar honom. Operan bjuder på en spännande resa till en oroande mytisk värld där en plågad själ söker den sanna kärleken för befrielse och frälsning.

I rollen som Holländaren alternerar österrikaren Josef Wagner och australiensaren Daniel Sumegi, som båda sjunger världen över. Senta sjungs av den unga prisade svenska lyriskdramatiska sopranen Cornelia Beskow. För regin står holländska Lotte de Beer som dels gästar världens stora operahus, dels leder operakompaniet Operafront i Amsterdam. Musikaliskt ansvarig dirigent är Steven Sloane, till vardags chefdirigent för Bochumsymfonikerna såväl som för Operafront.