En kväll med Thalia

Datum: 
16/12/2021

Om du hör ordet operett – vad tänker du på då? Kanske lättsam underhållning, flärdfulla kostymer, vacker musik, dans, glam, humor och en rejäl grande finale. Allt detta och mer därtill får du i operettgalan En kväll med Thalia.

Nummer från nutida uppsättningar blandas med tillbakablickar på Malmös ärorika historia som ”operetternas stad” i en kärleksfull hyllning till scenkonsten. En storslagen helkväll där orkester, kör och solister som Loa Falkman, Rickard Söderberg och många fler ger en kavalkad av operettörhängen.

Thalia var i klassisk mytologi komedins musa, men har sedan 1700-talet fått symbolisera all scenkonst. I sin gyllene skrud välkomnar hon alla som stiger in i vårt operahus och nu står hon i centrum i en färgsprakande operettgala. 

Galan är en kärleksfull hyllning till scenkonsten, som så många av oss har saknat och längtat efter under det senaste året. En storslagen helkväll där orkester, kör och solister ger en kavalkad av operettörhängen.  

Det blir såväl nummer från nutida uppsättningar som tillbakablickar på Malmös ärorika historia som ”operetternas stad”, där Malmö Opera (dåvarande Malmö Stadsteater) gav ett pärlband av eleganta och humoristiska föreställningar som hade stor framgång hos publiken. 

Gemensamt besök för Vänföreningens medlemmar torsdagen den 16 december kl 19.00. Introduktion kl 18.00 i övre foajén.