Lasse Walldov kör igång en Musikal- & OperettCirkel i januari!

Datum: 
28/01/2020

 

Kursen omfattar sju tisdagskvällar kl 19.00 – 21.30 och hålls i Malmö Operas konferensrum med ingång från sceningången. Dagarna är 28 januari, 11 februari, 25 februari, 17 mars, 31 mars, 28 april och 19 maj. 

Pris: 1.000 kr/person. Deltagaravgiften sätts in på Malmö Operas Vänners bankgiro nr 5704-4455. För att vara säker på att få plats anmäl er redan nu till operavannerna@gmail.com eller telefon till Gunilla 0703-509 513.

 

MALMÖ OPERAS VÄNNER

www.malmooperasvanner.se

Så här beskriver Lasse sin Musikal- och OperettCirkel:

Till min nya Cirkel i vinter/vår har jag tänkt kombinera både musikal och operett. Man kan säga att det blir en grundlig historik om perioden då dessa båda genrer började mixas stilistiskt så till den grad att det kunde vara svårt att sätta en korrekt beskrivande stämpel på många av de nya verken. Det kryllade av ”operetter” vars musik var väldigt inspirerade av den tidiga musikalen, och det kryllade av ”musikaler” vars musik var väldigt inspirerad av den traditionella operetten. Gränserna mellan vad som var vad blev ofta närmast osynliga.

Denna ”mixepok” startade faktiskt redan på 1890-talet, och började sedan bit för bit långsamt övergå till musikalens närapå totala fördel och dominans strax innan andra världskriget. Flera av mina sju träffar kommer att behandla de extra spännande och dramatiska åren mellan 1910 och 1935. Ni lär få träffa kompositörer från inte minst Österrike, Tyskland, England, Frankrike och USA, däribland exempelvis Emmerich Kálmán, Jerome Kern, Herman Finck, Henri Christiné och Paul Abraham.

Självfallet kommer ni också att överösas med vacker, charmig och galen musik som jag misstänker (läs: hoppas) är till största delen obekant. Och som vanligt ska jag försöka plocka med mig så mycket bildmaterial och teaterprogram som möjligt, för att alla namn och verk det talas om ska få ett ”ansikte”. Dessutom lovar jag att det inte kommer att bli några upprepningar av de ämnen och musikexempel som jag presenterat under de tidigare Musikal- och Operett Cirklarna.

Alltså, nya djärva djupdykningar bland musikteaterns härliga skatter med start i januari 2020!