Offenbachs operett Orfeus i underjorden

Datum: 
15/04/2020

 

 

Föreställningen inställd pga Coronaviruset

 

Onsdagen den 15 april kan vi erbjuda bra biljetter till Offenbachs operett Orfeus i underjorden!

Operetten är full av ironi och galenskaper med en dröm-ensemble med stjärnor som Loa Falkman, Richard Söderberg, Marianne Mörck, Martin Vanberg och Johannes Wanselowl

Se föreställningen tillsammans med Malmö Operas Vänner onsdagen den 15 april kl 19.00. Operetten spelas på stora scenen och kostar 610 kr. Introduktion kl 18.00 i övre foajén då vi bjuder på ett glas vin eller annan dryck samt enkelt tilltugg. Biljetter bokas via mail till operavannerna@gmail.com. Sista dag för biljettbokning  är måndag 3 februari.

 

Läs mer om Orfeus i underjorden här.

Välkommen ner i underjorden! Det blir fart och fläkt, galna upptåg, många skratt och dagsfärsk samhällssatir i Jacques Offenbachs klassiker Orfeus i underjorden.

Festborden dignar och nektarn flödar i det numera slitna Olympen. Här möter vi de blaserade gudarna, som alla är släkt med alla. De festar, bråkar och är otrogna medan Olympens härskare Jupiter försöker hålla ordning och 'Vän av ordning' lägger sig i allt. Här finns också Orfeus, som ovilligt måste ner i underjorden för att hämta sin hustru Eurydike. 

Vår uppsättning av Orfeus i underjorden är fylld av ironi och galenskaper, och det gäller att hänga med i svängarna.

DRÖMENSEMBLE

En riktigt fartfylld operett kräver en riktig dröm-ensemble. Vad sägs om Loa Falkman som Olympens härskare Jupiter, Rickard Söderberg som Vän av ordning och Marianne Mörck som den gyllene Thalia!

HANDLING

Orfeus i underjorden bygger på en historia från den grekiska mytologin. Eurydike vill skiljas medan Orfeus, försöker undvika skandal genom att spela på sin violin – musik som Eurydike avskyr. När Eurydike dör måste den ovillige Orfeus trots allt ner i underjorden för att hämta henne. Nere i underjorden har gudarna fest! 

Visste du att Offenbachs musik till festen i underjorden kom att bli berömd som can-can-musik? Du kan höra musiken i filmklippen nedan, du känner garanterat igen det!

OPERA OCH OPERETT - VAD ÄR SKILLNADEN?

I operetten kan man både höra sång och talad dialog. Därför anser många att operetten är en föregångare till den moderna musikalen. Även storslagna dansnummer är vanliga inslag i operetten.  Offenbachs operetter, offenbachiaderna, var fulla av ironi över politiken och kulturvärlden och texterna skrevs om allteftersom. Så kommer det även att bli i vår uppsättning av Orfeus i underjorden. 

ORFEUS I UNDERJORDENS KOSTYMER

Hur klär sig gudarna? Precis så gudomligt och fantasifullt som kostymskaparen vill! I det här fallet Anja Vang Kragh. Hon är välrenommerad kostymdesigner som bland annat jobbat för John Galliano (Christian Dior) och Stella McCartney.