Se tillsammans med Malmö Operas Vänner Rigoletto tisdagen den 15 maj!

Datum: 
14/05/2018

En förtvivlad far till en skändad dotter slungar en förbannelse över den hänsynslöse förföraren hertigen av Mantua. Förbannelsen riktas också mot hertigens förhärdadehovnarr Rigoletto som drivit skamlöst med fadern. Denna gång slår narrens skarpa tunga tillbaka på honom själv. Ty Rigoletto har en dotter som han försöker skydda från all världens ondska. Dottern Gilda hamnar i klorna på hertigen och den olycklige Rigoletto vill hämnas. I den tragiska historien låter förbannelsens verkningar inte vänta på sig.

Verdi ansåg Victor Hugos pjäs Kungen roar sig vara i klass med Shakespeare. I operan drabbar Verdis rafflande, mäktiga musik hårt och svidande för att landa i den tröstlösa frågan: Kan man skydda sina barn från världens ondska?

Rigoletto innehåller också en av operakonstens största schlagers, La donna è mobile, där hertigen visar sitt förakt för kvinnorna som han säger sig älska.

För regin står Kasper Holten som nu återvänder till Malmö Opera. Holten har de senaste sju åren varit operachef på Kamensek som till vardags är musikalisk ledare och chefsdirigent på Staatsoper Hannover.

Medverkande:

Rigoletto: Vladislav Sulimsky/Fredrik Zetterström

Gilda: Bianca Tognocchi/Maria Chabouina

Hertigen av Mantua: Alexey Tatarintsev/Rame Lahaj

Sparafucile: Henning von Schulman

Maddalena: Ramona Zahaira/Emma Lyrén

Gemensamt besök för Vänföreningens medlemmar tisdagen den 15 maj kl 19.00.

Introduktion kl 18.00 i övre foajén
.