Skönheten och Odjuret

Datum: 
29/10/2019

 

En bortskämd prins, spelad av Fred Johanson, har förvandlats till ett odjur som straff för sin elakhet och snålhet. För att återfå mänsklig form måste han lära sig att älska – och förtjäna att bli älskad. Och han måste göra det innan tiden går ut… Till sin hjälp har han slottets alla förtrollade invånare.

Skönheten och odjuret är baserad på den Oscarvinnande tecknade Disneyfilmen från 1991 som i sin tur utgår från en fransk folksaga. Det är en romantisk fantasy om att se förbi en persons yttre och istället se hennes hjärta.

Alan Menken och Howard Ashman (Little Shop of Horrors, Den lilla sjöjungfrun) skrev musik och sångtexter till den tecknade filmen. Till scenuppsättningen kompletterade Menken med ytterligare musik, nu med text av Tim Rice. Dirigent Josef Rhedin leder Malmö Operaorkester genom den romantiska musikalmusiken. 

Regissören Linus Fellbom och scenografen Dan Potra kommer ännu en gång att skapa en magisk och spektakulär uppsättning. Senast gjorde de Dracula på Kungliga Operan och här i Malmö är de välbekanta genom Hans och Greta.

Gemensamt besök för Vänföreningens medlemmar tisdagen den 29 oktober kl 19.00.

Introduktion kl 18.00 i övre foajén.