Årets stipendiater 2020

I pausen på Funny Girl torsdagen den 17 september passade ordföranden Stieg Claesson på att dela ut Malmö Operas Vänners årliga stipendium. I år gick det till 4 Masterstudenter, som fick vardera 5.000 kr av Malmö Operas Vänner.

De fyra är:

Kristine Nowlain som vi här på Malmö Opera bland annat kunnat se som Cupido i Orfeus i underjorden. Nu gestaltar hon Despina i Così fan tutti. 

Elísabet Einarsdóttir har bland annat sjungit Norina i Don Pasquale och här i huset vakt och rövare i Snödrottningen. Nu ute på turné som Fiordiligi i Cosi fan tutti.

Caspar Engdahl som sjungit Escamillo i Dala-Flodas Carmen-uppsättning är nu aktuell som Don Alfonso i Cosi fan tutti.

Och slutligen Saara Rauvala som är uppbunden i Finland och inte kunde komma hit idag. Saara har bland annat sjungit Papagena i nTrollflöjten npå Kungliga Operan och repeterar nu för att i en finsk turnéversion kreera Mrs. Pearce i My fair Lady.

Motiveringen:

2020 års stipendium från Malmö Operas Vänner går till 4 Masterstudenter som under två år utvecklats på ett extra ordinärt nsätt. I utbildningssamarbetet mellan Malmö Opera, Teaterhögskolan och Musikhögskola har de under två år utvecklat sin konstnärlighet som operaartister och varit helt lojala och stöttande mot varandra. De har framgångsrikt framträtt i konserter samt opera- och musikalproduktioner. Speciellt minnesvärda prestationer gjorde de alla fyra i jubileumsturnén Vår bästa tid 2019 tillsammans med Rickard Söderberg.

Gratulationer till fyra ytterst välförtjänta stipendiater.

Trevlig helg

MALMÖ OPERAS VÄNNER