Så som i himmelen flyttas fram till 2022!

Rådande omständigheter tvingar Malmö Opera att planera om vårens program. Musikalen Så som i himmelen, med spelperiod 5 februari till 29 april, skjuts nu på framtiden. Det innebär att våra preliminärbokade biljetter till tisdagen den 13 april inhiberas.

Malmö Opera hade hoppats kunna streama föreställningen, men har inte fått rättighet till detta från upphovsmännen. Med rådande publikrestriktioner blir det då inte meningsfullt att spela succémusikalen som planerat under våren.

Malmö Opera planerar för att kunna sätta upp musikalen våren 2022 istället. Vi återkommer med mer information och nya föreställningsdatum. 

Såsom i himmelen

Så som i himmelen är en gripande berättelse som träffar rakt i hjärtat. Musikalen, med musik av hitmakaren Fredrik Kempe, är baserad på Kay Pollaks älskade film.

När den nu sätts upp i Malmö är det i regi av Edward af Sillén som medverkade till musikalens manus vid uruppförandet i Stockholm häromåret. I huvudrollen ser vi musikalartisten Fredrik

Lycke, som tillsammans med en fantastisk ensemble och Malmö Operakör intar vår stora scen. 

Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

Han bestämmer sig då för återvända till den norrländska by där han föddes för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.